Explosie verwoest reisbureau in Den Haag: knal in groot deel van de stad gehoord

'S-GRAVENZANDE - Een bedrijfspand aan de Hoefkade in de Haagse Stationsbuurt is zwaar beschadigd na een explosie. De ontploffing vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats, rond 1.30 uur. De politie zoekt een verdachte die na de explosie wegrende.
De explosie gebeurde bij een pand waarin een reisbureau en kapsalon gevestigd zijn, op de kruising met de Jan Blankenstraat. 'Alle ramen liggen eruit', laat een ooggetuige weten. De ontploffing zou in een groot deel van de stad te horen zijn geweest.
De straat was na de ontploffing bezaaid met glas. Buurtbewoners kwamen vannacht naar buiten om te zien wat er gebeurd was. Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven het winkelpand werd enige tijd ontruimd.
'Ik heb geen ruzie'
Wat er precies is ontploft, is niet bekendgemaakt. De eigenaar van het getroffen gebouw laat weten dat hij geen idee heeft waarom de explosie plaatsvond bij zijn pand. 'Ik heb geen ruzie met mensen.'
De politie is op zoek naar een verdachte; een blanke man geheel in het zwart gekleed met een gele tas. Hij rende na de explosie weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.