Reda N. over explosie zaak vader: 'Niemand is mij of mijn familie kwaadgezind'

DEN HAAG - Er is geen verband tussen de Haagse topcrimineel Reda N. en de ontploffing bij het reisbureau van zijn vader. Dat zegt Chrisje Zuur, de advocate van Reda N. tegen Omroep West. In de nacht van woensdag op donderdag was er een explosie in het reisbureau van vader N. aan de Haagse Hoefkade. 'Niemand is mij of mijn familie kwaadgezind,' laat Reda N. via zijn advocate weten.

De vader van N. heeft ook geen idee waarom dit bij zijn winkel is gebeurd. 'Misschien zijn ze bij het verkeerde adres geweest. Ik heb geen ruzie met mensen.' De schade aan het pand is enorm. De politie houdt er rekening mee dat er iets bij het pand naar binnen is gegooid. Ze zijn op zoek naar een verdachte man, geheel in het zwart gekleed met een gele tas, die na de explosie wegrende.

De beruchte Haagse crimineel  Reda N. zit een straf van ruim 12 jaar uit voor twee gewelddadige overvallen in 2012, onder andere op multimiljonair Wim Zegwaard. Hij zou meer overvallen hebben gepleegd, maar was lang ongrijpbaar voor de politie.

Donderdag rechtszaak

Toeval of niet, Reda N. moest donderdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen voor een ontnemingszaak. Het Openbaar Ministerie (OM) eist zes ton van de topcrimineel. N. maakte een grote hoeveelheid sieraden, horloges en geld buit bij de overvallen en het OM wil de opbrengst terugvorderen in een zogenoemde pluk ze-zaak. De rechter moet bepalen of het bedrag aannemelijk is.

Volgens de advocate van N. is er geen verband met de ontnemingszaak en de gebeurtenis op de Hoefkade. 'Er is ook geen aanleiding om een verband te veronderstellen. N. verblijft in een A+ gevangenis en heeft niet of nauwelijks contact met de buitenwereld of zijn vader,' zegt advocate Chrisje Zuur.

De politie wil niets zeggen over vader N. en de explosie in zijn zaak in verband met de privacy.

Meer over dit onderwerp:
REDA N. HOEFKADE EXPLOSIE POLITIE OVERVAL ZEGWAARD
Deel dit artikel: