Grote controle op Scheveningen: op zoek naar misstanden en overlast

Trams worden gecontroleerd tijdens de actie
Trams worden gecontroleerd tijdens de actie © Omroep West
'S-GRAVENZANDE - Tientallen agenten, medewerkers van verschillende gemeentelijke diensten, brandweer en HTM hebben donderdagavond een grote handhavingsactie op Scheveningen gehouden. Ze controleerden onder meer of de horeca zich aan de regels houdt, op overlast door jongeren en drugsoverlast. De actie concentreerde zich rond het oude dorp en de Visserijbuurt.
Waar de diensten op letten tijden de controle, is gebaseerd op meldingen van bewoners. Naast opsporen van misstanden zijn dit soort acties er ook op gericht om te laten zien dat er daadwerkelijk iets gebeurt als je een misstand of overlast meldt. Dat moet er voor zorgen dat mensen ook blijven melden.
De actie van donderdag is de 56ste. In 2018 gebeurde het negen keer, in acht Haagse stadsdelen. Laak kwam twee keer aan de beurt. Bij de acties werd een heel arsenaal aan verschillende overtredingen vastgesteld.
Ton belasting
Zo kwam de Haagse Pand Brigade vorig jaar vijftig illegaal verhuurde kamers tegen en meer dan honderd mensen die wel stonden ingeschreven op een adres maar er niet woonden. Daarnaast werd er bijna een ton aan achterstallige belasting geïnd.
Bij controles op horeca kwam het nogal eens voor dat de vergunningen niet op orde waren, of dat er werd gerookt buiten de rookruimtes. In het verkeer werden meer dan 1000 boetes uitgeschreven voor overtredingen, fout parkeren of het niet betalen van parkeergeld. De resultaten van de actie worden vrijdag bekendgemaakt.