Voorzitter Raad van Bestuur HMC stapt op

'S-GRAVENZANDE - Paul Doop stapt op als bestuursvoorzitter van Haaglanden Medisch Centrum. Onder zijn leiding werd de ziekenhuisgroep met Westeinde, Antoniushove en Bronovo gereorganiseerd. Paul Doop gaat deze zomer aan de slag bij de Nederlandse Publieke Omroep.

In een brief aan het personeel zegt Doop dat de volgende fase van de reorganisatie van het ziekenhuis door een nieuw team gedaan moet worden. 'Ik ben mij ervan bewust dat de afgelopen jaren niet altijd makkelijk zijn geweest en we hebben teleurstellingen moeten verwerken', schrijft hij. Eerder stapte een ander bestuurslid op vanwege onenigheid over de toekomst van de ziekenhuizen.

'HMC heeft nu een degelijk plan voor de toekomst', voegt hij daaraan toe in de brief, 'zowel zorginhoudelijk als financieel'.

Volgende fase

Paul Doop zegt dat nu het Bronovo wordt omgevormd tot een weekziekenhuis en alle spoedeisende zorg is geconcentreerd in het Westeinde, de tweede fase van de herstructurering begint. Dat proces wil hij niet leiden. Doop schrijf niet waarom hij dat niet wil. Naar verwachting zal het ziekenhuis uiterlijk in 2024 dichtgaan.  

LEES OOK: Buren Bronovo-ziekenhuis nog niet overtuigd van noodzaak sluiting: 'Klef geklets'

Meer over dit onderwerp:
HMC BRONOVO DEN HAAG ZORG PAUL DOOP
Deel dit artikel: