Jarige koningin vrijdag gewoon aan het werk

© ANP
DEN HAAG - Koningin Máxima is vrijdag 48 jaar geworden. Uit de agenda op koninklijkhuis.nl blijkt dat de koningin op haar verjaardag 'gewoon' aan het werk is.
Zij en haar man, koning Willem-Alexander zijn op vrijdagmiddag aanwezig bij de viering van 'honderd jaar Algemeen Kiesrecht' in Den Haag. De Tweede Kamer staat daarbij het hele jaar stil. In 1917 kregen alle mannen in Nederland actief kiesrecht, in 1919 kregen ook vrouwen dit recht.
Máxima had de afgelopen dagen niet veel tijd een feestje voor te bereiden, met reizen naar Spanje en Ethiopië. Ze bekende voor vertrek uit Addis Abeba zich nog niet met de verjaardag bezig te hebben gehouden. Eerst maar eens naar huis en dan zou ze wel verder zien, aldus Máxima eerder deze week.
Máxima Zorreguieta werd op 17 mei 1971 geboren in Buenos Aires als dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Ze werkte na haar studie economische wetenschappen in de financiële wereld. Zo had ze een hoge positie bij de Deutsche Bank. In 1999 ontmoette ze in de Spaanse stad Sevilla Willem-Alexander. De twee trouwden op 2 februari 2002 in Amsterdam. Samen hebben ze drie dochters, Amalia, Alexia en Ariane.