Van Rijswijk via Rijswijk naar Rijswijk en weer terug

RIJSWIJK - Het wordt flink doortrappen vandaag voor de deelnemers van de negende editie van de ReTour Rijswijk. Een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk, de gemeente Woudrichem en gemeente Buren in één dag langs de 'drie Rijswijken' fietsen. De deelnemers starten op het Bogaardplein in 'ons' Rijswijk.

Ze rijden eerst naar Rijswijk in Gelderland en dan naar het Brabantse Rijswijk. De finish is vrijdagavond rond 18.30 uur in Rijswijk Zuid-Holland. Het inschrijfgeld van ReTour Rijswijk gaat naar Team Marieke dat op 29 mei meedoet aan de Tour du ALS. De teamleden beklimmen die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS.

Marieke, van Team Marieke, heeft ALS. Zij rijdt het laatste stuk van ReTour Rijswijk op een tandem mee. Dit gebeurt onder begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van RWV De Spartaan. Bij de finish heet een ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega's, hen welkom.


Meer over dit onderwerp:
GOED DOEL RIJSWIJK ALS
Deel dit artikel: