Laatste Bronovo-baby's komen half juni

Prinses Amalia met haar ouders
Prinses Amalia met haar ouders © ANP
'S-GRAVENZANDE - Prinses Amalia is er op 7 december 2003 geboren en ook haar zusjes kwamen er ter wereld, net als verschillende andere kinderen van de koninklijke familie plus talloze andere gezinnen uit Den Haag en omstreken. Maar in het weekeinde van 15 en 16 juni zullen in het Haagse ziekenhuis Bronovo de allerlaatste baby's worden geboren, meldt het Haaglanden Medisch Centrum (HMC).
Het Bronovo-ziekenhuis wordt uiterlijk 2024 gesloten. De afdeling verloskunde verhuist nu alvast naar de locatie Westeinde in de Haagse binnenstad. Op vrijdagavond 14 juni stopt de verloskundige afdeling van het Bronovo met het opnemen van vrouwen die gaan bevallen.
Het Bronovo genoot landelijke bekendheid door de klandizie van de Oranjes en Willem-Alexander toonde er zijn pasgeboren nakomelingen voor het eerst aan het Nederlandse volk.
LEES OOK:

Veel mensen hebben bijzondere en mooie herinneringen aan het iconische ziekenhuis. Omroep West vroeg naar jouw meest dierbare herinneringen. Deze week halen wij deze herinneringen op met oud-medewerkers en -patiënten. In dit dossier vind je de mooiste verhalen op een rij.