Controle Scheveningen: boetes, illegale kamerverhuur en duizenden euro's achterstallige belasting

DEN HAAG - Bij een grote controleactie op Scheveningen is donderdagavond meer dan twintigduizend euro aan achterstallige belasting opgehaald. Tientallen agenten, medewerkers van verschillende gemeentelijke diensten, brandweer en HTM deden mee aan de actie in het oude dorp en de Visserijbuurt.

Controleurs richtten hun pijlen onder meer op horeca, overlast door jongeren en drugsoverlast. De HTM controleerde de trams rondom Scheveningen. 21 zwartrijders kregen een boete. Ook werden boetes uitgedeeld voor rijden over de stoep en het drinken van alcohol op een plek waar een alcoholverbod geldt.

Waar de diensten op letten tijdens de controle, is gebaseerd op meldingen van bewoners. Naast opsporen van misstanden zijn dit soort acties er ook op gericht om te laten zien dat er daadwerkelijk iets gebeurt als je een misstand of overlast meldt. Dat moet er voor zorgen dat mensen ook blijven melden.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole werden honderden voertuigen aan de kant gezet. Scooters gingen op de rollerbank en ook auto's werden gecontroleerd. De politie deelde uiteindelijk 45 boetes uit voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs of het niet dragen van een gordel.

Een automobilist moest direct zijn rijbewijs inleveren omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Hij had drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op. Ook werden boetes uitgedeeld voor foutparkeren en het onterecht parkeren bij een laadpaal voor elektrische auto's. Elf automobilisten kregen een boete omdat ze geen parkeergeld hadden betaald. Daarnaast kregen vier auto's een wielklem.

Horeca in de Keizerstraat

In het gebied rondom de Scheveningse Keizerstraat werden tien horecazaken gecontroleerd. Vier bedrijven hadden hun zaakjes niet op orde: verkeerde vergunningen, illegaal stroom aftappen of er werd een te hoog koolmonoxidegehalte gemeten. Dat laatste kon snel verholpen worden door de keuken te ventileren.

De Haagse Pandbrigade controleerde dertien panden. In tien gevallen waren er problemen. Zo werd er op verschillende plekken illegale bouw gevonden en achterstallig onderhoud. Van zestien mensen wordt onderzocht of zij wel wonen op een adres waar ze staan ingeschreven.

Illegale kamerverhuur

Ook bleek dat zes bewoners een te hoge huurprijs betaalden, op 22 adressen werd gecontroleerd op illegale kamerverhuur.

LEES OOK: Ruim honderd boetes bij grote actie in Den Haag

Meer over dit onderwerp:
SCHEVENINGEN HANDHAVING CONTROLE
Deel dit artikel: