Kiki Bertens naar laatste vier Rome na afmelding Naomi Osaka

WATERINGEN - Kiki Bertens staat in de halve finales van het WTA-toernooi van Rome en hoefde daarvoor niet eens meer een wedstrijd te spelen. De Wateringse tennisster zou vrijdag om 12.00 uur aantreden tegen Naomi Osaka, maar de Japanse nummer 1 van de wereld trok zich terug met een handblessure.

De 27-jarige Bertens zal niet rouwig zijn om een dag extra rust. Door de regenval in Rome speelde ze donderdag twee driesetters en in totaal stond ze bijna vier uur op de baan.  Door de walk-over speelt Bertens zaterdag in de halve eindstrijd tegen de winnares van het duel tussen de Tsjechische Marketa Vondrousova en de Britse Johanna Konta.

Vorig jaar stonden Osaka en Bertens tegenover elkaar op de WTA Finals en toen gaf Osaka op na de eerste set, die door Bertens met 6-3 werd gewonnen.

Tweede plaats

Bij het bereiken van de finale neemt Bertens de tweede plaats op de wereldranglijst over van Simona Halep, die al is uitgeschakeld. De Roemeense verloor van Vondrousova. Het enige voorbehoud is dat de Tsjechische Karolina Pliskova, die de week begon als de nummer 7, dan niet het toernooi in Rome mag winnen.

Bertens begon deze week als de mondiale nummer 4, de hoogste ranking ooit voor een Nederlandse tennisster.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS WATERINGEN TENNIS WTA
Deel dit artikel: