'Geen gesprekken over overname Bronovo ziekenhuis'

Bronovo Ziekenhuis in Den Haag (archieffoto)
Bronovo Ziekenhuis in Den Haag (archieffoto)
DEN HAAG - Vertrekkend topman van zorgverzekeraar DSW, Chris Oomen, heeft geen contact gehad met Haaglanden Medisch Centrum (HMC) over de overname van ziekenhuis Bronovo. Dat zegt een woordvoerder van HMC tegen Omroep West.
'We zijn met niemand in contact over een eventuele overname van het Bronovo. Onze prioriteit ligt op dit moment bij het verplaatsen van de spoedeisenhulp en de afdeling verloskunde.Daarna blijft er nog een ziekenhuis over dat op werkdagen geopend is. Alleen de spoedeisende hulp verdwijnt. We hebben geen haast want dit weekziekenhuis blijft nog zeker 3 tot 5 jaar open', aldus de woordvoerder.
Zaterdag maakte het AD bekend dat Chris Oomen onderzoekt of hij het ziekenhuis kan overnemen. Hij wil dat Bronovo een medisch centrum blijft.

'Park Bronovo'

De initiatiefnemers van een ander plan om Bronovo om te bouwen tot een zorg- en wooncentrum zeggen ook niet in contact te staan met Chris Oomen. Woordvoerder Ben Droste laat weten dat zij volgende week met een gedetailleerd plan naar buiten komen. Eerder werd al bekend dat zij samen met de Stichting Vrienden van het Bronovo werken aan het plan 'Park Bronovo'.
Dat behelst onder meer een huisartsenpost, acute zorg, poliklinische spreekuren van medici van HMC, werkplekken voor tandartsen, kaakchirurgen, KNO-artsen en oogartsen, mogelijkheden voor laboratoriumonderzoek, radiologie en endoscopie, maar ook een zorghotel, een thuiszorgwinkel en zelfs een sportschool en een restaurant.

LEES OOK: HMC-bestuurder voor gemeenteraad: 'Open voor suggesties behoud zorg buurt Bronovo'