Horrorboom moet omgezaagd: 'De rupsen zijn niet weg te krijgen'

DEN HAAG - 'Het is niet te doen. Het is dweilen met de kraan open.' Dat zegt een medewerker van een gespecialiseerd bedrijf dat zaterdag op verzoek van de gemeente naar de tuin van Peter Weijermans in Den Haag was gekomen om de rupsen te verdelgen. 'De hele tuin zal geruimd moeten worden.'
Het bedrijf heeft zaterdag nog contact gezocht met de gemeente om te overleggen. Conclusie van de gemeenteambtenaar was dat de bron, de horrorboom bij de schutting, omgezaagd moet worden. Maar hij heeft geen bevoegheid die beslissing te nemen. Maandag gaat hij het bespreken.
Peter Weijermans was verrast dat de gemeente vrijwel direct na de publicatie bij Omroep West over de overlast van de rupsen contact met hem opnam. Een bedrijf zou de rupsen van de stippelmot zaterdag nog verdelgen. Inderdaad kwam er zaterdag een bedrijf. Maar dat stopte in de ochtend met de werkzaamheden.

Omzagen van de boom

'We schieten niks op', zouden ze aan Peter verteld hebben. De enige mogelijkheid is het ruimen van de tuin en het omzagen van de boom. Dan ben je voorgoed verlost van die beestjes.
Peter wacht af tot maandag. Maar hij laat aan Omroep West weten natuurlijk een schadevergoeding te willen voor zijn plantjes in de tuin die helemaal opnieuw ingericht moet worden. Wordt vervolgd.