Ter Leede moet ondanks overwinning het kampioensfeest een week uitstellen

Robert Steemers van Ter Leede in duel met Joseph Goncalves van Zwaluwen
Robert Steemers van Ter Leede in duel met Joseph Goncalves van Zwaluwen © Orange Pictures
SASSENHEIM - Ter Leede kan pas volgende week het kampioenschap in de hoofdklasse binnenhalen. De Sassenheimers wonnen zelf met 1-3 van Zwaluwen uit Vlaardingen. Concurrent Volendam won ook, namelijk op bezoek bij Achilles Veen: 1-2. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten met nog één speelronde te gaan in het voordeel van de Bollenstreekclub.
De eerste helft scoorde Jordly Petronia na ongeveer veertig minuten voetballen het openingsdoelpunt voor de rood-gelen. Die score werd drie minuten later verdubbeld door Joey van den Berg. Met deze 0-2 voorsprong ging Ter Leede rusten.
Afscheidnemend trainer Henk Wisman zag aan het begin van de tweede helft een ander Ter Leede. Al snel scoorde Zwaluwen de aansluitingstreffer en drukte het Ter Leede terug op eigen helft. Uiteindelijk gooide een doelpunt van Ian van Otterloo uit een counter de wedstrijd op slot.

Voor de wedstrijd:

Verslaggever Willem van Zuilen was voorafgaand aan de wedstrijd van Zwaluwen tegen Ter Leede op sportpark Zwaluwenlaan. Hij sprak daar met mensen over patat eten, de tactiek van Ter Leede en sigaretten na de seks.
Scoreverloop Zwaluwen - Ter Leede: 1-3 (0-2)