Haags gemeentebestuur: Songfestival moet naar de stad komen

Na 44 jaar wint Nederland met Duncan Laurence het Songfestival.
Na 44 jaar wint Nederland met Duncan Laurence het Songfestival. © ANP
DEN HAAG - De gemeente gaat onderzoeken of het Songfestival volgend jaar in Den Haag kan worden gehouden. Dat zegt wethouder Richard de Mos in een reactie op het winnen van Nederland.
Er zijn in Den Haag twee locaties waar het Songfestival gehouden kan worden. Het World Forum en het ADO-Stadion. Het stadion moet dan wel verbouwd worden. Er moet dan onder meer een dak gebouwd worden. De kosten hiervoor worden meegenomen in het plan. De woordvoerder van Richard de Mos benadrukt dat het allemaal nog wel heel pril is. Er moet een bid komen en dat heeft de gemeente nog niet voorbereid. Ook moet de locatie aan allerlei voorwaarden voldoen en die worden meegenomen in het onderzoek.
Eerder had raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag al vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de komst van het songfestival naar Den Haag. Volgens hem valt dat perfect samen met de viering van 75 jaar vrede en veiligheid. En dat kan volgens de partij maar op één plek: dé internationale hoofdstad van Vrede & Recht. 'Het liedjesfestijn staat voor vrijheid en mogen zijn wie je bent', zei raadslid Ralf Sluijs eerder tegen Omroep West.

LEES OOK: De Roze Beurs in Leiden gaat uit zijn dak na overwinning Duncan Laurence op het Songfestival