West Wekker: Terug- en vooruitblik op winst Songfestival

Duncan Laurence tijdens het Songfestival
Duncan Laurence tijdens het Songfestival © ANP
REGIO - Goedemorgen! Het kan je bijna niet ontgaan zijn: na 44 jaar heeft Nederland het Songfestival weer eens gewonnen. We blikken terug én we kijken vooruit. En verder: de allerlaatste aflevering van de hitserie Game of Thrones.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het was het weekend van Duncan Laurence en zijn overwinning van het Songfestival. Uiteraard blikken we bij Muijs in de Morgen terug op de historische zegen en kijken we vooruit: want kan het Songfestival volgend jaar in Den Haag worden gehouden?
  • Vanavond is de allerlaatste aflevering te zien van de hitserie Game of Thrones. fans kunnen de seriefinale zien op het witte doek. Dit kan onder andere in Pathé Delft en Pathé Den Haag Spui.
Het weer: Vandaag is het overheersend bewolkt, maar het blijft droog. Het is iets minder warm dan zondag, met temperaturen tussen de 14 en 17 graden.

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Het is vandaag Wereld Bijendag. De Verenigde Naties riep 20 mei uit tot Wereld Bijendag om meer aandacht te vragen voor de wereldwijde afname van de bij. Door pesticidengebruik in de landbouw en een steeds intensievere landbouw gaat het al jaren slechter met de bijen. Vooral wilde bijen laten een dramatische afname zien.
Vanavond op TV West: Knooppunt Holland 
Presentator Johan Overdevest fietst wekelijks een knooppuntenroute door natuur- & recreatiegebieden in Zuid-Holland. Hij doet dit samen met een bekende of inspirerende Nederlander en onderweg bezoeken zij een kasteel of een natuurgebied, eten bij mensen thuis, picknicken in een weiland of ontdekken samen een mooi plekje.