Bertens als nummer vier van de wereld naar Roland Garros

WATERINGEN - De Wateringse tennisster Kiki Bertens begint definitief als nummer vier van de wereld aan Roland Garros. Ze begint daar volgende week als een van de favorieten voor de eindzege in Parijs. Het tennistoernooi in de Franse hoofdstad begint zondag 26 mei.

De 27-jarige Westlandse bereikte afgelopen week weliswaar de halve finales in Rome,  maar het leverde haar op de mondiale ranglijst geen winst op. Ze passeerde weliswaar de Duitse Angelique Kerber, maar ze werd zelf ook voorbij gestoken door Karolina Pliskova. De Tsjechische rukte op van de zevende naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Dit kwam doordat ze het toernooi van Rome op haar naam schreef.

Halve finale Parijs

Bertens bereikte vorig jaar de derde ronde van Roland Garros. Ze verloor daarin van Kerber. In 2016 leverde de Westlandse haar beste prestatie op een grandslamtoernooi. Ze haalde toen in Parijs de halve finales.

Voor de winnaars bij de mannen en vrouwen in het enkelspel ligt een cheque klaar van 2,3 miljoen euro in Parijs. Dat is 4,55 procent meer dan in 2018. De finalisten gaan naar huis met een bedrag van 1,18 miljoen euro. Deelname aan de eerste ronde levert sowieso al het lieve sommetje van 46.000 euro op.

LEES OOK: Van twijfel over carrière tot beste Nederlandse tennisster ooit

Meer over dit onderwerp:
BERTENS TENNIS ROLAND GARROS
Deel dit artikel: