OM: man die minnaar van zijn vrouw sloeg met een stok zou 7 jaar de cel in moeten

DEN HAAG - Al een aantal weken wist hij van het overspel van zijn vrouw, toen een 42-jarige man uit Woubrugge in november vorig jaar besloot er iets aan te doen. Met een lange houten stok wachtte hij de nieuwe minnaar op en sloeg zowat alle botten in zijn gezicht kapot. Het slachtoffer had meerdere bloedingen in zijn hoofd. Vandaag hoorde de verdachte het Openbaar Ministerie (OM) zeven jaar cel tegen zich eisen voor een poging tot moord.

De verdachte verklaart dat hij de man duidelijk wilde maken dat hij zijn vrouw met rust moest laten. Hij was die nacht woelend in bed vreselijk boos geworden op de man die het met zijn vrouw aanlegde en besloot dat hij iets moest doen. Hij wilde hem bedreigen, bang maken en misschien een paar klappen tegen het lijf geven. Door de zonneklep van de helm waarmee hij zich vermomde, zou hij niet goed hebben gezien waar hij sloeg.

Wat echter opvalt, volgens het OM, is dat de verdachte meteen is gaan slaan. 'Hij sloeg zeker twee keer hard boven op het hoofd van het slachtoffer en toen die op de grond viel nog een flink aantal keren. Aan het slaan is geen woordenwisseling of bedreiging vooraf gegaan. En de helm maakt misschien dat het zicht iets verminderd was, maar niet dat de verdachte helemaal niets meer kon zien.'

Poging moord

Het slachtoffer ging op de ochtend van 20 november 2018 nietsvermoedend naar zijn werk toen hij door twee onverwachte harde klappen van achteren werd gevloerd. Daarna stond een man met een helm op over hem heen gebogen die nog meer klappen gaf. Het slachtoffer lag tussen twee auto's en kon geen kant op. Pas toen buren wakker werden van het geschreeuw, naar buiten keken en op het raam begonnen te bonzen, is verdachte opgehouden en gevlucht.

De verdachte heeft volgens het OM de slechtst mogelijke oplossing gekozen voor het verwerken van zijn boosheid. De impact op het leven van het slachtoffer is enorm. 'Het is de vraag of hij ooit volledig zal herstellen van het opgelopen hersenletsel,' zei de officier van justitie maandag. Hij heeft de rechtbank daarom gevraagd om de verdachte een gevangenisstraf van 7 jaar op te leggen voor poging tot moord en vernieling van de auto van de buren, die ook is geraakt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

LEES OOK: Ook één klap is mishandeling: 'Je hebt je vrouw niet te slaan'

Deel dit artikel: