West Wekker: beleef de maanlanding in het Omniversum en bewoner vreest overlast restaurant

FIlm over maanlanding in Omniversum
FIlm over maanlanding in Omniversum © ANP
REGIO - Goedemorgen! Vandaag gaat in het Omniversum een nieuwe film over de maanlanding in première. Ook is een bewoner van de Cromvietkade in Rijswijk boos. In een keet tegenover zijn flat komt een Mexicaans bezorgrestaurantje. De buurt verwacht veel overlast.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vijftig jaar na de historische stap van Neil Armstrong op de maan is een film over die missie in de bioscoop te zien. Het gaat om de IMAX-documentaire Apollo 11, die bestaat uit de originele beelden van de ruimtevaartorganisatie NASA. De film is vanaf vandaag in het Omniversum te zien.
  • Een bewoner van de Cromvietkade in Rijswijk is boos. In een keet tegenover zijn flat komt een Mexicaans afhaalrestaurantje, Viva la Mexico. De buurt verwacht veel overlast, het restaurant is zeven dagen in de week geopend tot 23.00 uur en de bewoners zijn bang dat de bezorgscooters af en aan zullen rijden. Restauranteigenaar Ramses is wel klaar met het eenzame verzet van de bewoner.
Het weer: De dag start grijs met lokaal een spat regen. In de loop van de middag en aan het begin van de avond breekt vanuit het zuidwesten de zon door. De meeste zonuren zijn voor de omgeving van Hoek van Holland. Landinwaarts blijft de bewolking lang hardnekkig. Het wordt opnieuw 13 tot 15 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. 

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Een meerderheid van de kiezers is positiever over Europa dan de politieke partijen in Nederland suggereren. Zij willen dat de EU maatregelen treft op belangrijke terreinen, omdat de natiestaten de problemen niet alleen aankunnen. Dat is volgens Trouw een van de uitkomsten van een enquete die onderzoeksbureau Ipsos hield.
  • FNV Metaal voert vandaag actie voor een nieuwe cao. De allerlaatste onderhandelingsronde gaat van start en om nog wat extra druk te zetten overhandigt een groep metaalwerkers de werkgeversdelegatie een fopsigaar. Ze voelen zich tot nu toe genept, aldus FNV. De arbeiders willen van zich laten horen, omdat een beter loon en een betere belans tussen werk en privé noodzakelijk zijn.
  • Ruim elf procent van de werkende vrouwen in Nederland is weleens van baan gewisseld vanwege pesten door collega's of een leidinggevende. Dit percentage is bijna twee keer zo hoog als het percentage mannen dat vertrekt als gevolg van pesterijen (6,5 procent). Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Tentoo.  

Vanavond op TV West: Team West

Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.