West Wekker: Verdachte Haagse steekpartij voor de rechter en update over Koningstunnel

Hoe gaat het met de werkzaamheden aan de Koningstunnel?
Hoe gaat het met de werkzaamheden aan de Koningstunnel? © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Vandaag staat de 41-jarige man uit Den Haag die in februari werd aangehouden voor twee steekpartijen in de Van Alkemadelaan en op de Mildestraat voor de rechter. Verder nemen we een kijkje bij de Koningstunnel in Den Haag. Hoe gaat het eigenlijk met de werkzaamheden?

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De 41-jarige man uit Den Haag die in februari werd aangehouden vanwege twee steekpartijen in de Van Alkemadelaan en op de Mildestraat staat vandaag voor de rechter. Woensdag 6 februari werden kort na elkaar twee willekeurige mensen op straat gestoken. Beide slachtoffers moesten in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld. Al snel bestond het vermoeden dat één man verantwoordelijk was voor beide steekincidenten.
  • Hoe staat het eigenlijk met de Haagse Koningstunnel? De tunnel ging in maart voor zeven maanden dicht wegens wegens werkzaamheden. Vandaag nemen we een kijkje.
Het weer: Vandaag start grijs, maar al snel komt de zon tevoorschijn. Aan zee wordt het vrijwel zonnig. Het wordt met 15 tot 18 graden warmer dan gisteren. De westenwind is meest matig. Ook de dagen hierna vrij veel zon en meest droog bij nog iets verder oplopende temperaturen. 

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Militairen die lid zijn van omstreden motorclubs zijn niet langer welkom bij het leger. Defensie heeft volgens het AD tenminste vier militairen laten weten dat hun verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, wat in de praktijk neerkomt op ontslag.
  • Het aantal medewerkers in de verpleeghuiszorg neemt steeds verder toe. In 2017 en 2018 kwamen er al 18.500 mensen bij. In 2019 verwachten verpleeghuizen 19.000 mensen extra te kunnen aannemen. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid en uit een analyse van de kwaliteitsplannen voor 2019 door de zorgverzekeraars.
  • De stemhokjes voor de Europese verkiezingen worden opgebouwd. Ook bij Omroep West, want in onze kantine kun je voor het eerst stemmen! Je moet daarvoor wel in Den Haag wonen. Kom morgen vanaf 7.30 uur om jouw stem uit te brengen en dan mag je natuulijk ook even in onze studio kijken. Vergeet je paspoort en stempas niet!

Vanavond op TV West: Stroom

In het nieuwe seizoen van STROOM wordt uitgebreid aandacht besteed aan de kansen voor de natuur en de regio door het op een kier openen van de Haringvlietsluizen afgelopen najaar. Dit werd eerder uitgesteld in verband met de lage waterstand. Het openzetten van de sluizen zal er voor zorgen dat het water in het westelijk deel van het Haringvliet brak wordt. Na het passeren van de sluizen kunnen trekvissen, zoals zalm en zeeforel, vervolgens doorzwemmen richting centraal Europa waar zij zich kunnen voortplanten. 
In het programma STROOM onderzoekt presentatrice Jamaine van der Vegt hoe dit in zijn werk gaat. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Ondertussen gaan Frédérique Spigt - de zangeres die eigenlijk bioloog had willen worden - en directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum op zoek naar bijzondere fauna in het gebied.
Fijne dag!