Naaldwijks taxibedrijf De Roo failliet verklaard

© Rolf van Koppen
NAALDWIJK - De Roo Taxi BV uit Naaldwijk is failliet verklaard door de rechtbank. De taxi-afdeling van het bedrijf, met 98 medewerkers en een aantal uitzendkrachten, blijft voorlopig nog wel doorrijden. Hoe lang precies kan de curator van het bedrijf nog niet zeggen. 'Klanten hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken,' aldus de curator.
De taxicentrale gaat op zoek naar een ander bedrijf dat hen wil overnemen. Mocht dat lukken, dan is het volgens de curator de bedoeling dat het personeel ook zoveel mogelijk overgenomen wordt. De Roo doet ook nog aan autoverhuur en leasing, die afdeling is niet failliet.
Over de oorzaak van het faillisement kan de curator woensdagmorgen nog niks zeggen. 'Dat moeten we nog onderzoeken. Wel is duidelijk dat het bedrijf zich op een lastige markt begeeft met kleine marges.' Het Naaldwijkse bedrijf nam anderhalf jaar geleden het failliete taxibedrijf Deltax uit Delft nog over. 'Dat is een belangrijk onderdeel van De Roo Taxi BV geworden,' weet de curator. 'Voor Deltax gold destijds hetzelfde argument: het is een lastige markt.'