Bas Muijs, minister Van Engelshoven en wethouder Revis stemmen bij Omroep West

DEN HAAG - Het feest van de democratie begon donderdag 23 mei in het pand van Omroep West. Daar stond de hele dag een stembureau en konden Hagenaars stemmen voor het nieuwe Europees Parlement. Omroep West-presentator Bas Muijs bracht donderdagochtend om 07.30 uur als eerste zijn stem uit. Het stembureau was tot 21.00 uur geopend.

Om bij Omroep West te kunnen stemmen moest je wel een stempas voor de gemeente Den Haag hebben.

Een aantal bekende Hagenaars had al aangegeven langs te zullen komen, onder wie kandidaat-Europarlementariërs, de ministers Sander Dekker en Ingrid van Engelshoven, cabaretier Sjaak Bral, voormalig burgemeester Jozias van Aartsen, wethouders, Kamerleden, Statenleden en raadsleden.

Het stembureau van Omroep West, aan de Laan van ’s-Gravenmade 2 (naast Drievliet) is een van de 260 stembureaus in Den Haag. Naast Omroep West zijn er ook andere bijzonder plekken waar kiezers terecht kunnen. Zo is er een stembureau op de Pier op Scheveningen, in het Huis van Europa in het Art Deco-gebouw aan de Hofvijver, bij het Gemeentemuseum, in het Kurhaus en in de Caballero Fabriek. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen rijdt de stemtram, lijn 9, ook weer door Den Haag.

 

Meer over dit onderwerp:
STEMBUREAU OMROEP WEST EUROPESE VERKIEZINGEN
Deel dit artikel: