Verdachten van poging tot ontvoering in Den Haag blijven vast

© Pieter Kuipers, Omroep West
DEN HAAG - Twee verdachten van een ontvoeringspoging op de Rijswijkse Landingslaan in Den Haag blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de Haagse rechtbank besloten. Omstanders zagen dat enkele mannen medio februari probeerden een 36-jarige Hagenaar op straat in een bestelbusje te sleuren.
Het slachtoffer werd stevig mishandeld en liep een flinke hoofdwond op. Hij verzette zich echter stevig, waardoor de ontvoering mislukte. Een voorbijganger filmde de gebeurtenis op zaterdagavond 16 februari. Drie mannen zitten vast voor deze zaak.
Ze worden ook verdacht van poging tot afpersing in een woning aan de Haagse Hengelolaan. De drie mannen zouden er, met een vierde verdachte, een man thuis hebben opgezocht en van hem 20.000 euro hebben geëist.

Rondgereden in eigen auto

In zijn eigen auto moest het slachtoffer mee. Hij werd rondgereden door Den Haag, op zoek naar het geld. Na enkele uren werd hij uit de Volvo gezet. De mannen hielden zijn auto.
De advocaten van twee verdachten, Nana V. (28) en Ethel S. (23), vroegen de rechtbank woensdag om hun vrijlating. De bewoner van het huis aan de Hengelolaan zou een valse aangifte tegen V. hebben ingediend.

'Ik weet daar helemaal niks van'

'Hij moet stoppen met zijn leugens', verklaarde deze verdachte. Ook ontkende V. betrokken te zijn geweest bij de ontvoeringspoging op de Rijswijkse Landingslaan. 'Ik weet daar helemaal niets van.'
Desondanks vindt de rechtbank de verdenkingen tegen beide verdachten serieus genoeg om ze vast te houden. Binnen drie maanden wordt de zaak voortgezet.