Treinreizigers enthousiast over inchecken met pinpas tussen Leiden en Den Haag

DEN HAAG - Reizigers die kunnen in- en uitchecken met een bankpas of creditcard op het traject Leiden - Den Haag zijn hier overwegend positief over. Dat blijkt uit een klantonderzoek over de eerste maanden van de proef, die loopt tot de zomer. Zo'n duizend reizigers doen hieraan mee.

Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers het reizen met de pinpas net zo gemakkelijk vinden als reizen met de OV-chipkaart. Reizigers vinden het prettig dat ze geen saldo op een kaart hoeven op te laden. De reiskosten worden aan het einde van de dag van de bankrekening afgeschreven. Via een app zijn de gemaakte kosten te bekijken. 

Ook vinden de proefpersonen het handig dat je 'de reispas' al op zak hebt en dat je geen losse OV-chipkaart hoeft aan te schaffen. De testreizigers zouden graag op meer punten kunnen in- en uitchecken dan nu bij de proef beschikbaar zijn. Ook zouden ze willen dat het in- en uitchecken iets sneller gaat.

Proef

De proef is tot stand gekomen in samenwerking met banken en creditcardverstrekker ICS. Deelnemers aan de proef reizen met een contactloze bankpas van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank of RegioBank of een contactloze creditcard van Mastercard of VISA, uitgegeven door ICS (International Card Services).

Deel dit artikel: