Genoeg geld opgehaald voor beeld Ramses Shaffy in Leiden

LEIDEN - De crowdfunding voor een Ramses Shaffy-monument in Leiden, heeft ruim 9000 euro opgeleverd. Dit is genoeg geld om volgende maand het kunstwerk 'Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy' te onthullen.

Het monument krijgt een plekje achter Leiden Centraal in het oude Terweepark. In het vroegere Terweepark stond vroeger het huis waar Ramses Shaffy zijn jeugd doorbracht. De verwachting is dat 15 juni het monument wordt geplaatst, schrijft mediapartner Unity.nu.

'Wat bijna niemand weet is dat toen hij 6 jaar was hij door zijn moeder op de trein is gezet vanuit Frankrijk naar Nederland. Na omzwervingen is hij door Leidse pleegouders opgevangen', vertelt initiatiefnemer Peter van der Geer. 'Die hebben zich over hem ontfermt, vlak voor de oorlog. Zijn pleegouders gaven hem de muzikale opvoeding, de liefde en de vrijheid waardoor heel veel mensen Ramses Shaffy kennen als een buitengewoon aardige, boeiende en vooral spannende persoon.'


'Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy'


Het beeld stelt twee armen voor die naar de lucht reiken. Tussen die armen staan de woorden 'hoog Sammy, kijk omhoog Sammy'. Vanaf onderaf gekeken kan door de woorden heen de blauwe lucht gezien worden, dat wijst naar de volgende zin van het lied. Om de twee armen heen komen stenen in een cirkel te liggen waar een citaat van de zanger in staat. 'Hier ligt de basis van mijn leven'.

Meer over dit onderwerp:
RAMSES SHAFFY LEIDEN
Deel dit artikel: