West Wekker: Waterpolocoach Koen P. voor de rechter en zand gestort op strand Katwijk

Koen P.
Koen P. © Orange Pictures
REGIO - Goedemorgen! Het is alweer de laatste werkdag van de week. Waterpolocoach Koen P. voor de rechter voor misbruik van minderjarigen en in Katwijk wordt het strand opgehoogd met zand. Dat en meer lees je in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Koen P. (33) moet staat vandaag tijdens een pro forma-zitting voor de rechter. Hij wordt verdacht van verkrachting en ontucht. Drie meisjes hebben aangifte tegen hem gedaan. P. zit sinds juni 2018 vast. De zaak wordt waarschijnlijk pas in 2020 inhoudelijk behandeld
  • Baggerschepen spuiten de komende weken in totaal 400.000 kubieke meter zand op het strand van Katwijk. Dit is ongeveer het stadion de Kuip tot een derde gevuld met zand. Waarschijnlijk hebben strandbezoekers geen last van het opspuiten van het zand. 
Het weer: Het is opnieuw een mooie lentedag. De temperatuur komt uit rond 17 graden langs de kust tot 21 graden aan de oostgrens van onze provincie.

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Vrijdag start de zesde editie van het Weekend van de Begraafplaats. De begraafplaatsen in heel Nederland brengen bezoekers informatie over de soms monumentale gebouwen of grafmonumenten, maar vooral over de mensen die er begraven zijn.
  • Wie het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen wil bezoeken, moet dit weekeinde haar of zijn slag slaan. Na zondag is het voor zeven jaar dicht wegens herstel en renovatie. De collectie wordt intussen zo veel mogelijk uitgeleend, zodat die op verschillende plekken in binnen- en buitenland in delen toch te bewonderen valt.
  • Gemeenten, werkgevers en andere partijen moeten veel effectiever samenwerken om vluchtelingen aan een baan te helpen. Kennis die wordt opgedaan bij het begeleiden van statushouders moet veel beter worden uitgewisseld dan nu het geval is. Dat zegt voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER). De SER publiceert vrijdag een rapport over integratie en werk.

Vanavond op TV West: TV West Sport

TV West Sport trapt het sportweekend af op vrijdagavond! Met wekelijks een vooruitblik op de wedstrijd van ADO Den Haag en een voorproefje van het topamateurvoetbal dat in het weekend op het programma staat. Ook veel prominente gasten in de studio en reportages en portretten uit de regionale sportwereld. Elke vrijdag vanaf 17.00 uur en elk uur herhaald.