Hogeschool Leiden breidt campus uit

LEIDEN - Hogeschool Leiden op het Leidse Bio Science Park gaat de campus uitbreiden met een compleet nieuwe vleugel van zo’n 9.200 m2, verdeeld over zes verdiepingen. Aanleiding voor de uitbreiding van de hogeschool is de groeiende behoefte aan ruimte voor het onderwijs. De hogeschool maakt een flinke groei door in het aantal studenten. Hogeschool Leiden heeft inmiddels bijna 11.000 studenten en nog eens 1100 medewerkers in huis.
'Het gebruik en de beleving van het gebouw staan bij de uitbreiding voorop. De wensen van de studenten en medewerkers zijn daarom op verschillende manieren onderzocht, onder meer door een enquête', zegt Franziska Brouwer, directeur Facilitair Bedrijf & Huisvesting.

Het nieuwe gebouw wordt ruimtelijk opgezet. Omdat onderwijsmethoden zich blijven ontwikkelen kunnen de ruimtes en klimaatomstandigheden waar mogelijk daarop worden aangepast.

Multifunctioneel

Architect DP6 uit Delft heeft een ontwerp gemaakt waarin het bestaande gebouw en de uitbreiding met elkaar worden verbonden door een atrium. Dat atrium wordt de ontmoetingsplek, waar ook een extra horecaplek komt. In de nieuwbouw is dus ruimte voor sociale interactie en kennisuitwisseling maar er komen ook plekken waar studenten zich goed kunnen concentreren.
Het is de bedoeling dat de uitbreiding in augustus 2022 in gebruik wordt genomen door docenten en studenten.

LEES OOK: Eigen studenten slecht te spreken over masteropleidingen