Twintigste autobrand in Gouda in korte tijd

GOUDA - Voor de twintigste keer in drie weken tijd is er in Gouda een auto uitgebrand. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het raak op de Dreef.

De brand op de Dreef werd vannacht rond 2.00 uur ontdekt. Er kwam veel rook bij vrij. De brandweer heeft voorkomen dat de brand kon overslaan naar andere auto's en de flat waar de auto voor geparkeerd stond.

De afgelopen weken gingen er al 19 auto's in de stad in vlammen op. Daarom besloot waarnemend burgemeester Mirjam Salet vrijdag dat de politie de komende dagen tussen 22.30 uur en 4.00 uur preventief mag fouilleren in een aantal wijken. De straat waar deze keer een auto uitbrandde, ligt echter buiten de gebieden waar de politie mag fouilleren.

Politieonderzoek

Salet nam het besluit omdat ze de autobranden zorgwekkend vindt. Ze noemt het 'een laffe daad': 'Maar ook een gevaarlijke daad die veel schade veroorzaakt.'

Naast dat de politie mag fouilleren, wordt er ook extra gesurveilleerd. Daarnaast zijn er buurtwachten en is het politieonderzoek uitgebreid. Zo wordt er onder meer gekeken naar camerabeelden.

LEES OOK: Eigenaar uitgebrande auto: 'Eng gevoel in mijn buik'

Meer over dit onderwerp:
AUTOBRAND GOUDA POLITIE
Deel dit artikel: