Ter Leede pakt kampioenschap in de hoofdklasse en promoveert naar de derde divisie

SASSENHEIM - Dankzij een 2-0 overwinning op FC 's Gravenzande heeft Ter Leede het kampioenschap in de hoofdklasse behaald. De doelpunten voor de club uit de Bollenstreek werden gemaakt door Steven Wajer en Joey van den Berg. Door het kampioenschap speelt de club uit Sassenheim volgend seizoen in de derde divisie.
Het recept was simpel voor Ter Leede. Een gelijkspel was voldoende voor de titel. Na een kwartier spelen kwamen de Sassenheimers op voorsprong. Jordly Petronia gaf een bal knap voor op rand zestien, waar Steven Wajer stond om het buitenkansje af te maken: 1-0. Ter Leede was de betere ploeg de eerste helft en ging op zoek naar een grote voorsprong. Die kwam er niet.
De tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig voort. Mede doordat titelconcurrent Volendam achter stond tegen FC Rijnvogels kon een titelfeestje Ter Leede niet meer ontgaan. Na twintig minuten spelen in de tweede helft scoorde Van den Berg de 2-0. Hij was het eindstation van een mooie counter. Met de 2-0 zette Van den Berg ook de eindstand op het scorebord, waardoor na negentig minuten de champagne kon worden ontkurkt.

Henk Wisman

De mannen van vertrekkend trainer Henk Wisman (hij is volgend seizoen eindverantwoordelijke bij Rijnsburgse Boys) waren de laatste weken van de competitie in een strijd om de koppositie verwikkeld met Volendam. Beide ploegen wisselden stuivertje, totdat de Sassenheimers twee weken geleden profiteerden van Noord-Hollands verlies.
Vorige week had Ter Leede al kans op de titel. De ploeg won van Zwaluwen, maar het feest kon nog niet gevierd worden omdat Volendam ook drie punten pakte. Zaterdag was het dan eindelijk zover en kan de derde divisie volgend seizoen een nieuwe Bollenstreekclub verwelkomen.
Scoreverloop Ter Leede - FC 's Gravenzande: 2-0 (1-0)