Zilveren plak voor Marit Bouwmeester op EK zeilen

VOORBURG - Zeilster Marit Bouwmeester uit Voorburg is op het EK Laser Radial in Portugal als tweede geëindigd. De Europese titel ging naar de Deense Anne-Marie Rindom. Op het WK van vorig jaar in het Deense Aarhus moest olympisch kampioene Bouwmeester ook genoegen nemen met zilver.

Bouwmeester kwam tot 45 punten, Rindom eindigde op 33. Het brons was voor de Belgische Emma Plasschaert (47 punten). De afgelopen drie jaar werd de 30-jarige Bouwmeester steeds Europees kampioene in de Laser Radial.

Ze begon aan het EK zonder zich optimaal voor te bereiden. Ze wilde leren omgaan met onverwachte omstandigheden en besloot voorafgaand aan het toernooi geen uren op het Portugese water te maken. 'Het is goed om te zien dat ook anderen een heel stabiele serie kunnen neerzetten, maar we hebben geen niveau gezien dat ik niet kan halen', aldus Bouwmeester, die op de slotdag in Porto als vierde en als eerste eindigde.

'De boel aanscherpen'

'Als we de boel gewoon wat aanscherpen, dan komt het goed, ook bij het WK, waar we wederom zonder trainingsstage op locatie aan het evenement willen starten.' Daphne van der Vaart uit Den Haag eindigde als zevende in het klassement.

LEES OOK: Europese titel en olympisch ticket voor Annemiek Bekkering en Annette Duetz

Deel dit artikel: