Veertiende editie Leidse Toetertoer luidruchtig en succesvol

De Toetertoer door Leiderdorp
De Toetertoer door Leiderdorp © Unity.NU
LEIDEN - Onder luid getoeter heeft zaterdag de veertiende editie van de Leidse Toetertoer door de regio gereden. De toer reed met 66 verschillende vrachtwagens met aan boord meer dan 100 mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ze reden een route door de regio Leiden en de Bollenstreek.
De stoet van ruim een kilometer vertrok 's morgens vanaf het Valkenburgs Meer en reed door Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim en Leiderdorp. Na ruim twee uur rijden, kwam de toer weer aan bij het Valkenburgs Meer. Daar kregen de deelnemers volgens mediapartner Unity.NU een lunch en een rit met de stoomtrein van het Smalspoormuseum.

Op zoek naar nieuwe parkeerlocatie

Dit jaar was de laatste editie waarbij de Toetertoer gebruik kon maken van het parkeerterrein aan het Valkenburgs Meer, aangezien het parkeerterrein verkleind gaat worden. De organisatie is nog druk op zoek naar een nieuwe locatie voor volgend jaar.
De Toetertoer is een initiatief van Lions Club Leiden Oude Rijn in samenwerking met stichting VTV. De deelnemende bedrijven stellen belangeloos hun wagens en chauffeurs beschikbaar. Motoragenten van de politie Hollands Midden zorgden voor de verkeersbegeleiding.