Gedegradeerd HBS sluit af met monsterzege; verdediging Westlandia houdt open huis

REGIO - De druk is duidelijk van de ketel bij HBS nadat het is gedegradeerd uit de derde divisie zondag. Een week na de degradatie boekte de Haagse ploeg al een 2-1 zege op het veel hoger geklasseerde GOES. Maar zondag bewees de ploeg dat het nog gekker kon, want Dongen, de nummer tien, kreeg in de laatste speelronde klop van HBS: 6-0.

Door twee goals van Berend Kaster en eentje van Daley Sandel en Nick Selier stond het na 45 minuten spelen al 4-0 voor HBS. De twee laatste doelpunten vielen vanuit een strafschop, benut door Kaster en Kevin Schutte. Veel supporters, die niet naar Dongen waren afgereisd voor het duel, geloofden niet dat het hun ploeg zo goed verging. Desondanks speelt HBS volgend seizoen wel een niveau lager.

Op bezoek bij Blauw Geel '38 moest Westlandia zondag een 7-1 nederlaag slikken. Vlak voor rust viel de eerste tegentreffer. Hoewel er weinig aan de hand leek voor de Naaldwijkers, ging het tussen minuut zestig en zeventig helemaal mis. Blauw Geel scoorde in die tien minuten drie doelpunten, waarmee het de genadeklap uitdeelde. In de slotfase hield de verdediging van Westlandia opnieuw open huis.

Hattrick

Quick speelde zondag - mede door een hattrick van Marc Boshoff - met 4-4 gelijk tegen Quick '20. Bij rust keek Quick tegen een 1-3 achterstand aan, maar in de tweede helft werd die schade binnen een kwartier hersteld. Door een defensief geschutter wist Quick '20 opnieuw op voorsprong te komen, maar Frank van der Heiden redde vlak voor tijd een punt.

Mede door het gelijkspel degradeerde Quick '20 rechtstreeks uit de derde divisie.

Scoreverloop Quick - Quick '20: 4-4 (1-3)
0-1 Kemna
0-2 n.n.b.
1-2 Boshoff
1-3 Degenaar
2-3 Boshoff
3-3 Boshoff
3-4 Kemna
4-4 Van der Heiden

Scoreverloop Blauw Geel '38 - Westlandia: 7-1 (1-0)
1-0 Egmond
2-0 Van Dijk
3-0 Van der Zanden
4-0 Van de Nieuwenhof
4-1 Serbony (strafschop)
5-1 Egmond
6-1 Hellstern
7-1 Hellstern

Scoreverloop Dongen - HBS: 0-6 (0-4)
0-1 Kaster
0-2 Sandel
0-3 Kaster
0-4 Selier
0-5 Kaster (strafschop)
0-6 Schutte (strafschop)

Meer over dit onderwerp:
HBS WESTLANDIA QUICK AMATEURVOETBAL DERDE DIVISIE
Deel dit artikel: