Gouda weer getroffen door autobranden

GOUDA - In Gouda zijn in de nacht van maandag op dinsdag weer autobranden geweest. Op drie verschillende plekken werden auto's aangestoken. De derde brandde niet helemaal uit.

De eerste brand, aan de Boelhouwerstraat, werd om 00.30 uur ontdekt. Een kwartier later werd een autobrand gemeld aan de Veenenburg en rond 4.45 uur was het raak aan het Oostmolenpad, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. De auto op het Oostmolenpad brandde niet helemaal af.

In Gouda is het de laatste weken erg vaak raak qua autobranden. Inmiddels zijn er al meer dan twintig autobranden geweest. Daarom besloot waarnemend burgemeester Mirjam Salet vrijdag al dat de politie de komende dagen tussen half elf 's avonds en vier uur 's nachts preventief mag fouilleren in een aantal wijken.

Surveilleren

Salet nam het besluit omdat ze de autobranden zorgwekkend vindt. Ze spreekt van 'een laffe daad', en ook 'een gevaarlijke daad die veel schade veroorzaakt.'

Naast dat de politie mag fouilleren, wordt er ook extra gesurveilleerd. Daarnaast zijn er buurtwachten en is het politieonderzoek uitgebreid. Zo wordt er onder meer gekeken naar camerabeelden.

Meer over dit onderwerp:
GOUDA AUTOBRAND
Deel dit artikel: