Politie houdt man uit Noordwijkerhout aan in vermissingszaak Amsterdammer

© John van der Tol
NOORDWIJKERHOUT - In een cold case-onderzoek naar de vermissing en dood van de Amsterdammer Patrick van Dillenburg heeft de politie dinsdag een 59-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. Hij zou, samen met een andere verdachte, mogelijk betrokken zijn bij de vermissing van de in 2002 verdwenen Amsterdammer.
Op 2 januari 2002 meldt de destijds 38-jarige Patrick van Dillenburg aan zijn vriendin dat hij even weg moet, waarna hij uiteindelijk nooit meer terug komt. Zijn vermissing werd niet direct gemeld bij de politie omdat hij wel vaker langere tijd weg is, maar uiteindelijk komt toch de recherche eraan te pas. Ondanks meerdere binnengekomen tips lukt het hen echter niet om de verdwijning op te lossen.
In een ultieme poging om alsnog te achterhalen wat de Amsterdammer is overkomen, wordt in februari dit jaar een 49-jarige verdachte uit het Gelderse Nederhemert aangehouden. Na verder onderzoek is dinsdag de tweede verdachte aangehouden, de 59-jarige Noordwijkerhouter.

Beloning van duizenden euro's

Ondanks de aanhoudingen is het lichaam van Patrick van Dillenburg nog altijd niet gevonden. Voor de gouden tip is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd door Justitie.