Strandpaviljoens blijven toch nog dicht vanwege werkzaamheden Noordboulevard Scheveningen

Het noordelijk deel van de nieuwe boulevard in Scheveningen. | Illustratie: gemeente Den Haag
Het noordelijk deel van de nieuwe boulevard in Scheveningen. | Illustratie: gemeente Den Haag
DEN HAAG - De helft van de strandpaviljoenhouders op de noordelijke boulevard op Scheveningen kan ook dit seizoen de strandtent niet opbouwen. De nieuwe Noordboulevard had 15 mei helemaal klaar moeten zijn maar de werkzaamheden zijn nog niet af. Drie van de zes strandpaviljoenhouders kunnen daarom ook dit seizoen niet aan het werk op het noordelijk deel van de boulevard, dat blijkt uit een brief van wethouder Boudewijn Revis (VVD) aan de gemeenteraad.
De bouw van de nieuwe noordelijke boulevard is in het voorjaar van 2018 begonnen. De boulevard wordt vernieuwd, er komt een winkel- en horecagebouw en een parkeergarage.
De paviljoenhouders moesten in de zomer van 2018 plaatsmaken voor de werkzaamheden. Voor de tijd dat de strandpaviljoens niet open konden, zijn zij zijn door de gemeente financieel gecompenseerd en werden ze vrijgesteld van huur. De gemeente garandeerde dat de strandpercelen uiterlijk 15 mei 2019 zouden worden opgeleverd.

Nattigheid

Maar eind december vorig jaar begon een aantal strandpaviljoenhouders al nattigheid te voelen. Ze uitten hun zorgen omdat ze vreesden dat het werk niet voor het nieuwe strandseizoen af zou zijn. Maar wethouder Boudewijn Revis wuifde de zorgen weg en verzekerde opnieuw dat de vernieuwde boulevard uiterlijk 15 mei klaar zou zijn.
Toch is die datum niet gehaald. Volgens de wethouder is de noordelijke boulevard wel toegankelijk en heeft de gemeente juridisch aan de afspraken voldaan maar hij begrijpt dat de strandpaviljoenhouders zich zorgen maken over hun 'horeca-exploitatie in de huidige situatie'.

Niet het gewenste eindbeeld

'De werkzaamheden van Strandweg Vastgoed B.V. zijn nog in gang en de laatste punten van de boulevard worden nog afgemaakt', schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. 'Dit heeft niet het gewenste en verwachtte eindbeeld van de paviljoenhouders.'
Bovendien waarschuwt hij voor nog meer overlast door de bouw van een nieuw paviljoen, aan het einde van de noordelijke boulevard. Het bedrijf Hommerson heeft een plan hiervoor ingediend bij de gemeente. 'De bouw van het nieuwe Paviljoen neemt ruimte in beslag op de Noordboulevard, en zal nog meer overlast veroorzaken voor de paviljoenhouders', schrijft hij. 'Het is voor de bouw nodig dat er een aantal strandpaviljoens dit jaar niet zullen opbouwen.'

Volgend strandseizoen

Dat betekent dat het komende strandseizoen alleen Paviljoen Zeezicht en Carlton Beach Club een nieuwe plek op de Noordboulevard zullen krijgen. Peanuts zal waarschijnlijk ook opbouwen. De andere drie strandpaviljoens keren pas volgend strandseizoen terug op de noordelijke boulevard.