Van swingen met Guus Meeuwis tot spiritueel met Trijntje, dit wil je weten over het Zomerspektakel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij de organisatie van het Zomerspektakel aan het Meer zijn ze er klaar voor. Vrijdag barst dit driedaagse festival aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn los. Van optredens van verschillende artiesten zoals Guus Meeuwis en Davina Michelle, tot een Obstacle Run en een openluchtkerkdienst. Hier lees je alles over dit muziek-, sport- en spelfestival.

VRIJDAG 7 JUNI, de enige dag dat je entreegeld moet betalen.

Level 42 trapt het festival af. Vanaf 16.00 uur is het terrein open en om 18.45 uur speelt de Britse band zeker de hit 'Running in the Family'. Hier een optreden uit de oude doos:

.
Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Kris Kross Amsterdam maken de line-up van vrijdag compleet.

Kijk hier voor het hele programma van vrijdag.

ZATERDAG 8 JUNI

Voor de sportievelingen is er rondom de Zegersloot de Obstacle Run, waar bij de deelnemers over houten muren, autobanden en boomstammen moeten klimmen. Onderweg komen ze modder, zand en water tegen.

Het festivalterrein is zaterdag vanaf 10.00 uur geopend. Tot 17.00 uur zijn er sport– en spelactiviteiten voor kids.

Vlogster Nina Schotpoort komt langs. Met haar 133.300 volgers is ze populair bij kinderen. Tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur kan je haar het hemd van het lijf vragen. 

Elke Queenfan kan vanaf 17.35 uur zijn hart ophalen bij Queen Forever.


Die avond zijn er verder optredens van Xander & Friends en DJ Jean & Maron Hill.

Kijk hier voor het hele programma van zaterdag.

ZONDAG 9 JUNI

Trijntje Oosterhuis is zondag speciale gast tijdens de openluchtkerkdienst van het Zomerspektakel aan het Meer. De dochter van theoloog en dichter Huub Oosterhuis zingt een paar nummers waaronder het door haar vader geschreven lied 'Ken je Mij?' Twintig kerken uit Alphen aan den Rijn en omstreken verzorgen de dienst. Deze is 9.15 tot 10.15 uur.

Ook vandaag kunnen de sportievelingen zich weer in het zweet en de modder werken en lekker klimmen en klauteren tijdens de Obstacle Run.

Om 11.00 uur opent het hoofdterrein met sport– en spelactiviteiten voor kinderen.

Fien & Teun komen ook naar het Zomerspektakel. Om 14.00 uur komen het vrolijke boertje en boerinnetje van de gelijknamige televisieserie met de kleinste fans een avontuur beleven.


De tweeling Mylène en Rosanne treedt om 14.30 op. Ze zullen zeker hun nieuwste hit Wanna Be You zingen.

Om 18.00 uur is het tijd voor Davina Michelle. De Nieuwerkerkse zangeres brak vorig jaar menig record met haar hit 'Duurt te lang'.

De avond wordt afgesloten door optredens van Nielson, DJ Brian en aansluitend de Edwin Eversband.

Kijk hier voor het hele programma van zondag.

Kijk hier naar de aftermovie van 2018