Tas van vermiste Anja uit Katwijk gevonden in sloot, politie nog steeds op zoek

KATWIJK - In Katwijk wordt met speurhonden gezocht naar de vermiste Anja. De 33-jarige vrouw verliet in de nacht van woensdag op donderdag een café en is sindsdien niet meer gezien. De politie maakt zich grote zorgen. Haar tas is vrijdagmiddag gevonden in een sloot langs de Melkweg in Katwijk. Een grote zoekactie in het water leverde verder niks op.
In de omgeving van café In den Blauwen Bock hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. Om een mogelijk spoor te vinden heeft de politie vrijdagmiddag besloten honden in te zetten. Donderdag werd ook al een foto van de vrouw verspreid. De Katwijkse vrouw droeg op het moment van haar verdwijning een zwarte leren jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Wie informatie heeft wordt dringend verzocht 112 te bellen.
Bij de zoektocht in de sloot aan de Melkweg werd de straat afgesloten vanwege het politieonderzoek. De brandweer heeft met duikers de sloot grondig doorzocht. Daar is volgens een woordvoerder van de politie, naast de tas van Anja, niets aangetroffen. Ook een politiehelikopter zocht vrijdagmiddag mee.

Burgerinitiatief

Onder meer het nichtje van Anja roept via Facebook op om te zoeken naar haar tante. 'We gaan beginnen in Rijnsoever', schrijft ze. 'Burgers die zelf willen zoeken worden gewaardeerd. Denk aan de duinen, het parkje van Rijnsoever.' De politie zegt dergelijke initiatieven te ‘waarderen’, maar vraagt wel om het onderzoek niet in de weg te lopen.