Weer autobrand in Gouda: teller staat op 24

Een bestelbus in Gouda gaat in vlammen op
Een bestelbus in Gouda gaat in vlammen op © AS Media
GOUDA - Weer was het raak in Gouda, dit keer is er brand uitgebroken in een bestelbus van een lasbedrijf. De brand brak in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.50 uur uit aan de Oosthoef. Het was de 24ste autobrand in 28 dagen in de stad.
In de laadruimte van het bestelbusje stonden drie gasflessen. Die flessen konden door de brandweer net op tijd uit de bedrijfswagen worden gehaald, zegt een woordvoerder van de politie. De brandweer moest daarvoor de deur openbreken omdat deze elektronisch vergrendeld was.
In de nacht van maandag op dinsdag waren er voor het laatst autobranden in Gouda. Toen gingen twee voertuigen in vlammen op, de derde auto brandde niet helemaal uit.

Preventief fouilleren

Gouda blijft in de strijd tegen de autobranden die de stad sinds begin mei teisteren tot woensdag 5 juni preventief fouilleren. De maatregel geldt voor een aantal wijken. Burgemeester Mirjam Salet zei in een verklaring dat zij het besluit om preventief te kunnen fouilleren in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft genomen.

LEES OOK: Zes woningen ontruimd na brand in Gouda