Politie vraagt beelden in zoektocht vermiste Anja uit Katwijk

Vrijwilligers en politie zoeken naar de vermiste vrouw.
Vrijwilligers en politie zoeken naar de vermiste vrouw. © Marc Wonnink/RTV Katwijk
KATWIJK - De politie is naarstig op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in de zoektocht naar een 33-jarige Anja uit Katwijk. Zij is al sinds dinsdagnacht spoorloos, na een avondje in een café in de plaats. Zaterdag is opnieuw de hele dag met man en macht naar haar gezocht in Katwijk.
Met ruim zestig mensen is de omgeving waar ze gelopen kan hebben uitgekamd. Aan die zoektocht deden agenten, familie en vrienden, vrijwilligers en het zogeheten veteranensearchteam mee. De zoektocht had zaterdagavond, niets opgeleverd, aldus de politie die van een 'urgente vermissing'spreekt.
De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan. Vrijdag werd op een weg tussen het café en haar huis haar tas met al haar bezittingen in een sloot gevonden.

'Bijzonder'

Wat er is gebeurd is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst 'bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin'. De politie hoopt met camerabeelden een beter beeld te krijgen en 'de tijdspanne te verkleinen'.