Zomerse hitte; geniet, maar pas op je kinderen

DEN HAAG - Met tropische temperaturen is zondag een uitgelezen dag om naar buiten te gaan! Wat mogelijk de warmste 2 juni in de geschiedenis wordt, belooft een mooie dag te worden om bijvoorbeeld de kust te bezoeken. Gezien de te verwachten drukte, is een 06-kinderpolsbandjesactie van start gegaan. Zodat kinderen snel terug gevonden kunnen worden als ze in de massa de weg kwijtraken.

Afgelopen strandseizoen registreerden de politie en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) 169 vermiste kinderen, alleen al aan het strand van Scheveningen. Daarnaast vingen strandexploitanten nog eens vijftig tijdelijk vermiste kinderen op, meldt de politie.

Het gaat daarbij om 48 procent kinderen met de Nederlandse nationaliteit en 39 procent met de Duitse. Vandaar dat er ook met de Duitse politie contact is geweest. Het fenomeen 06-kinderpolsbandjes is daar niet bekend en men hoopt op die manier de Duitse badgasten goed te informeren

De 06-polsbandjes zijn nu te verkrijgen in Scheveningen en Kijkduin bij de posten van de politie, reddingsbrigade, EHBO en de deelnemende strandtenten en hotels.