Tot vijf jaar cel voor gewelddadige woningoverval Pijnacker

Woningoverval aan De Harnasch in Pijnacker
Woningoverval aan De Harnasch in Pijnacker © Regio15
DEN HAAG - Een verdachte (21) is veroordeeld tot vijf jaar cel voor een zeer gewelddadige woningoverval in Pijnacker op 29 maart 2018. Een tweede verdachte (20) krijgt van de rechters veertig maanden cel.
Een vrouw die alleen thuis was, deed open voor twee mannen, van wie eentje zich voordeed als een postbesteller. Ze werd geslagen, geschopt, vastgebonden, aan haar haren de trap opgesleurd, met de dood bedreigd.
Al die tijd was een pistool op haar gericht. De daders haalden de hele woning overhoop en vertrokken in een busje met als buit onder andere sieraden en horloges. De vrouw werd bloedend, geboeid en met afgeplakte mond achtergelaten.

Derde verdachte spoorloos

Een overbuurvrouw zag haar geknevelde buurvrouw en belde de politie. Zij gaf ook het kenteken van het busje door. Bij Roelofarendsveen konden de twee verdachten met alle buit in een bestelbus worden aangehouden. De derde verdachte, van wie enkel een DNA-spoor bekend is, blijft vooralsnog spoorloos.
De 21-jarige verdachte uit Amsterdam mishandelde de vrouw', samen met de voortvluchtige verdachte. Volgens de rechtbank hebben beide mannen zich schuldig gemaakt aan 'excessief geweld' tegen de tengere vrouw. 'Het is maar de vraag of ze zowel psychisch als fysiek volledig zal herstellen', zei de rechter woensdag bij de uitspraak.

Lagere straf na 'oprecht berouw'

Tegen de 21-jarige verdachte had het OM zes jaar geëist, maar de rechtbank komt tot een lagere straf van vijf jaar omdat de Amsterdammer tijdens de zitting 'oprecht berouw' toonde.
Ook tegen de tweede verdachte had het OM zes jaar geëist. De 20-jarige Amsterdammer die een celstraf van veertig maanden krijgt, is volgens de rechtbank alleen medeplichtig en geen medepleger. Hij hielp de overvallers met zijn bestelbus. Hij krijgt veertig maanden cel ook vanwege enkele lichte vergrijpen.