Autobranden in Gouda: termijn voor preventief foullieren opnieuw verlengd

Autobrand Derde Coniferenhof in Gouda
Autobrand Derde Coniferenhof in Gouda © AS Media
GOUDA - Vanwege de vele autobranden die Gouda sinds begin mei teisteren, heeft burgemeester Mirjam Salet besloten de termijn voor preventief fouilleren opnieuw te verlengen. De politie mag die maatregel tot woensdag 12 juni om 4.00 uur blijven gebruiken. 'De maatschappelijke onrust in Gouda is nog niet geweken', stelt Salet.
De voorbije nachten zijn er geen auto's in brand gevlogen, meldt de Goudse burgemeester. Tot nu toe staat de teller op 24. Er zijn geen verdachten aangehouden, dus is de reeks autobranden daarmee volgens haar nog niet afgelopen. Volgens de politie heeft het preventief fouilleren de afgelopen twee weken 'relevante informatie opgeleverd die bijdraagt aan het opsporingsonderzoek'.
Het gaat nog steeds om de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. Verder kondigt Salet aan dat de gemeente vanaf woensdagnacht extra stadstoezicht inzet en BOA's in opleiding die in de nachtelijke uren surveilleren. 'Natuurlijk blijft de politie ook volop inzetten op opsporing van de verdachte, zowel zichtbaar als onzichtbaar.'