Gijs Ronnes vertrekt als bondscoach van beachvolleyballers: 'Ik mis de scherpte'

DEN HAAG - Een jaar voor de Olympische Spelen van Tokio moet volleybalbond Nevobo op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de beachvolleyballers. Gijs Ronnes, die na de Spelen van Londen 2012 werd aangesteld, heeft in overleg met technisch directeur Joop Alberda besloten te stoppen. 'Ik ben nu twintig jaar lang met volleybal bezig geweest, tien jaar als speler en tien jaar als coach. Dat is de helft van mijn leven. De laatste tijd mis ik de scherpte en energie die nodig is om deze functie uit te oefenen zoals ik dat nodig acht', verklaart de Haags Sportcoach van 2016 zijn vertrek.

Onder leiding van Ronnes (41) wonnen Hagenaars Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen goud op het WK 2013 en brons op de Olympische Spelen van 2016. Ook met Christiaan Varenhorst uit Den Haag en Reinder Nummerdor werkte Ronnes erg succesvol samen. Maar de mannenbondscoach erkent dat hij motivatieproblemen heeft. 'Dat verdienen de spelers niet en ik word daar zelf ook ongelukkig van. Dit is het einde van een prachtige periode.'

'Gijs is van ongelooflijk grote waarde geweest voor het Nederlandse beachvolleybal', zegt technisch directeur Alberda. 'In de gesprekken die ik met hem heb gevoerd gaf hij blijk van een hoge mate van zelfreflectie. We nemen met respect afscheid van hem.' De volleybalbond zoekt momenteel een oplossing om de vrijgekomen positie in te vullen.

LEES OOK: Haags Sportgala: Gijs Ronnes valt in de prijzen; Haags Sportcoach van het Jaar

Deel dit artikel: