Brandweer redt persoon uit huis op de Saffierhorst in Den Haag na uitslaande brand

DEN HAAG - In een huis op de Saffierhorst in Den Haag is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Een persoon is door de brandweer uit het huis gered. Vervolgens is diegene met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond rond 02.45 uur in een woning op de vierde etage van een appartementencomplex. Aan zowel de voorkant als de achterkant sloegen de vlammen uit het huis. Rond 04.30 uur was de brand uit. Het huis waar de brand uitbrak is volledig afgebrand.

Een persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Iemand anders is nagekeken in de ambulance. Ook zijn er twee katten gered.

Woningen ontruimd

De omliggende woningen werden door de brandweer ontruimd. De overkappingen van de twee naastgelegen woningen zijn beschadigd. Ook zijn meerdere balkons beschadigd. De brandweer heeft 25 mensen geëvacueerd.

De bewoners zijn opgevangen bij de nabijgelegen basisschool De Vuurvlinder. Na een tijdje mochten de meesten van hen terug naar huis. De bewoners van vier woningen kunnen niet terug naar huis. Het gaat volgens de brandweer om het huis waar de brand uitbrak, de naastgelegen woningen aan beide zijden en de onderliggende woning. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
BRAND BRANDWEER
Deel dit artikel: