Noodweer kost naar schatting tientallen miljoenen

© Cindy van Barneveld
DEN HAAG - Een behoorlijke schadepost door het noodweer van de twee afgelopen nachten. Bomen vielen om, er was sprake van wateroverlast en er waren blikseminslagen. Dat heeft naar schatting tientallen miljoenen euro's aan schade in ons land opgeleverd, blijkt uit een eerste raming van brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars.
De overlast in onze regio viel mee. Op veel plekken bleef het beperkt tot een plensbui. Maar op sommige plekken ging het flink tekeer.
De stichting Salvage moest in totaal 69 keer in actie komen. De stichting biedt namens de Nederlandse schadeverzekeraars eerste hulp bij woningbranden en woningschades.

Uitzonderlijk dat het twee dagen achter elkaar is

Dat er twee avonden en nachten achter elkaar sprake was van noodweer, is uitzonderlijk. Dat zorgt vaak voor extra schade doordat dakpannen al half los liggen en bomen al op instorten staan. 'Bij dit weer is het moeilijk de totale schade in te schatten, vooral bij hagel is het heel lastig om er modellen op los te laten. Verzekeraars zijn nu vooral druk hun klanten te helpen. Dat is het allerbelangrijkste', zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

LEES OOK: Code geel, oranje en rood: nuttig of overdreven?