Nieuwe zoektocht naar vermiste Anja Schaap met hulp van veteranen zonder resultaat

KATWIJK - Agenten hebben vrijdag opnieuw gezocht naar de vermiste Anja Schaap maar zonder resultaat. Dit keer kamden ze, samen met het Veteranen Search Team, het gebied uit bij de Noordduinseweg in Katwijk. Dat deden de agenten op basis van nieuwe informatie.

De 33-jarige Anja woont in de wijk Rijnsoever en is op woensdag 29 mei rond 01.00 uur lopend weggegaan vanaf café In den Blauwen Bock in het centrum van Katwijk. Het is niet bekend waar ze naartoe ging. Een paar dagen later werd alleen haar tas gevonden in een vijver aan de Melkweg. Van Anja zelf ontbreekt ieder spoor.

De politie zocht al twee keer eerder in wateren in Katwijk, maar dat leverde niets op. Bij een pop-up politiebureau kwamen dinsdag verschillende tips binnen over de vermissing.

Veteranen Search Team

De politie kreeg vrijdag tijdens de zoektocht hulp van meer dan honderd leden van het zogeheten Veteranen Search Team. John Blonk is vrijwilliger bij dit team en zijn ervaring als ex-militair, onder meer in Bosnië, is bij het zoeken van groot belang. 'Wij weten bijvoorbeeld hoe je met verschillende terreinen om moet gaan. Hoe je ervoor zorgt dat je geen sporen stukmaakt. We zijn allemaal heel goed getraind.'

Op de vraag wat zijn grootste drijfveer is om zich aan te melden bij dit team, antwoordt John resoluut: 'Je moet er toch niet aan denken dat het bijvoorbeeld om jouw zus zou gaan!' Ook de politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht.

LEES OOK: Vrijwilliger John zoekt mee naar vermiste Anja: 'We willen iemand thuisbrengen'

Meer over dit onderwerp:
ANJA SCHAAP VERMISSING KATWIJK POLITIE
Deel dit artikel: