Nederlands elftal in finale Nations League, Oranje verslaat Engeland na verlenging

Memphis Depay probeert een hoogstandje tegen Engeland.
Memphis Depay probeert een hoogstandje tegen Engeland. © Orange Pictures
REGIO - Het Nederlands elftal heeft de finale van de allereerste Nations League gehaald. Oranje, met Memphis Depay uit Moordrecht als basisspeler, won donderdagavond na verlenging met 3-1 van Engeland. In de eindstrijd is gastland Portugal zondag de tegenstander.
Nederland kwam na een goed halfuur op achterstand in Guimaraes. Matthijs de Ligt vergreep zich aan Marcus Rashford, waarop de Engelse spits een strafschop koelbloedig benutte.
Iets meer dan een kwartier voor tijd maakte De Ligt zijn fout goed. Hij kopte snoeihard raak uit een hoekschop van onomstreden Oranje-spits Depay.

Goal afgekeurd

In het slot van de officiële speeltijd kregen beide teams grote kansen, maar het bleef 1-1. Engeland zag nog een goal van Jesse Lingard afgekeurd worden vanwege buitenspel.
Er moest een verlenging aan te pas komen. Daarin profiteerde invaller Quincy Promes na zes minuten van een Engelse verdedigingsfout en maakte Kyle Walker een eigen doelpunt.

Assist van Depay

Dankzij een assist van Depay maakte Promes er ook nog 3-1 van. Bij het Nederlands elftal bleven verdedigers Nathan Aké (Den Haag) en Stefan de Vrij (Ouderkerk aan den IJssel) op de bank naast bondscoach Ronald Koeman.
Oranje bereikte de halve finale van de Nations League door af te rekenen met grootmacht Duitsland en wereldkampioen Frankrijk. Engeland treft in de 'troostfinale' Zwitserland.