Bezwaar tegen toegenomen nachtvluchten Rotterdam The Hague Airport ongegrond

DEN HAAG - De vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport protesteerde vrijdag tevergeefs bij de Raad van State tegen zo’n 1300 jaarlijkse nachtvluchten waardoor de omwonenden uit hun slaap worden gehaald. Meteen na de rechtszitting tegen minsiter Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) verklaarde de Raad van State het beroep van de omwonendenclub ongegrond.

In een convenant en in het milieueffectrapport staat dat op Rotterdam The Hague Airport per jaar niet meer dan 849 nachtvluchten zullen zijn. In 2018 waren het er zo’n 1300. 'Je ziet dat afspraken met de overheid niets waard zijn', reageerde Alfred Blokhuizen, de teleurgestelde voorzitter van de bewonersclub na de zitting.

De Raad van State is het met de minister eens dat de beschikbare geluidruimte niet wordt overschreden met het toegenomen aantal vluchten. Woordvoerders van het ministerie erkennen dat het 'aantal van 948 nachtvluchten meermalen is genoemd.' Maar zolang het aantal nachtvluchten past binnen de beschikbare geluidruimte zijn er geen overtredingen, zeggen de woordvoerders.

'Overlast tot Gouda'

Het vliegveld veroorzaakt overlast tot aan Gouda, zegt de bewonersvereniging. Het zijn met name de vakantievluchten van Transavia waardoor de bewoners uit hun slaap worden gehaald. 'De luchtvaart is heilig', zegt Blokhuizen.

Deel dit artikel: