Pech op de weg: Voedselbankbus wordt zelf een handje geholpen

DEN HAAG - Normaal gesproken helpt Kies! de sociale supermarktbus mensen die lid zijn van de voedselbank. Maar nu is het even andersom. De bus heeft namelijk pech en dat betekent dat er geduwd moet worden. 'De motor stopte er ineens mee', vertelt buschauffeur Tsjabo Gunther-Mohr. 'Dit is nog nooit gebeurd.'
In de bus kunnen mensen die lid zijn van de voedselbank zelf hun boodschappen komen doen. Bij de Exoduskerk in de Haagse wijk Morgenstond staan er wekelijks honderd mensen te wachten. Voor veel bezoekers is de boodschappenbus een sociaal uitje: 'Mensen praten hier altijd gezellig met elkaar. Er zijn mensen die zelfs een uur eerder komen, zo gezellig vinden ze het. Dat komt nu best goed uit.'
Tijdens het duwen lopen de gemoederen hoog op. Maar met wat samenwerken wordt de bus van de weg af geduwd. Dan kunnen de boodschappen gedaan worden. 'Je ziet een hele hoop armoede in de buurt. Het raakt mij wel dat mensen dit nodig hebben. In een rijk land als dit zou dat niet moeten kunnen,' zegt Tsjabo.

Dromen

De bus is een initiatief van vrijwilligersorganisatie STEK en de Voedselbank Haaglanden. Er worden niet alleen boodschappen gedaan. Bezoekers kunnen ook praten over de dromen die ze hebben voor de toekomst. Vrijwilligers gaan dan helpen om die dromen te verwezenlijken.
Omroep West rijdt door de regio om de leukste verhalen op de kaart te zetten. Moeten onze verslaggevers ook een keer bij jou langs komen? Mail dan naar opdekaart@omroepwest.nl.