Bouwvakker RijnlandRoute overleden na ongeluk tijdens bouw

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag
Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag © AS Media
LEIDEN - Een bouwvakker van de RijnlandRoute is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan verwondingen die hij woensdag opliep bij een ongeluk in de startschacht van de tunnel. Dat meldt Comol5, de aannemerscombinatie die de weg tussen de A4 en A44 onder Leiden aanlegt.
In de startschacht zijn verankeringsplaten aangebracht om het mogelijk te maken de tunnelboormachine tijdens de opbouw te kunnen verplaatsen. Bij de werkzaamheden is woensdag een ankerplaat onverwachts losgeschoten en heeft de medewerker geraakt. Hij werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij afgelopen nacht aan zijn verwondingen overleden.
'Diep geschokt en intens verdrietig zijn wij door het overlijden van een van onze medewerkers. Het ongeval en het overlijden hebben grote impact op onze medewerkers en de gehele organisatie. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s. Zowel de familie als de collega’s krijgen persoonlijke professionele ondersteuning', laat Comol5 weten. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de Inspectie SZW.