Muzikanten in spee protesteren tegen dreigende sluiting muziekschool

Muzikaal protest tegen bezuinigingen
Muzikaal protest tegen bezuinigingen © ANP
KATWIJK - Gebruikers van de muziekschool in Katwijk komen in opstand tegen plannen om de school te sluiten. Op petities.nl kunnen mensen tekenen voor behoud van de muziekschool en op 13 juni is een demonstratie aangekondigd. Dan praat de gemeenteraad over bezuinigingsplannen.
Katwijk zit financieel in zwaar weer en moet bezuinigen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een pakket aan mogelijke maatregelen opgesteld. Zo zouden veel gemeentelijke subsidies moeten worden teruggeschroefd of stopgezet, moet de dierenweide worden afgestoten en sluit de muziekschool.
B&W zeggen veel maatregelen voor te stellen zodat de gemeenteraad kan kiezen. Hiervoor zijn drie raadsvergaderingen gepland: 13 juni, 20 juni en 4 juli.

Muzikaal protest

Bij de eerste vergadering op 13 juni gaan leerlingen, ouders en andere inwoners van de gemeente Katwijk 'massaal protesteren' bij het gemeentehuis. Leerlingen van de muziekschool maken daar ook muziek, zegt Bart van Osch. Hij is professioneel gitarist en docent aan de school.
Hij vindt het heel vreemd dat de gemeente voorstelt om de muziekschool op te doeken, zeker omdat koningin Máxima voorstander is van meer muziekonderwijs. De petitie om de muziekschool met ruim negen honderd leerlingen open te houden is online inmiddels meer dan duizend keer ondertekend.

LEES OOK: Rijnsburg boos over voorgenomen sluiting dierenweide: 'Geliefd uitje'