Dit is er te doen tijdens Vlaggetjesdag op Scheveningen

DEN HAAG - Op Scheveningen wordt zaterdag de 72ste editie van Vlaggetjesdag gehouden. Zoals elk jaar zijn er volop activiteiten en natuurlijk mag het haring happen niet ontbreken. Nieuw dit jaar is een zeilwedstrijd op zondag. Zo'n veertig deelnemers varen om 11.00 uur uit om te strijden om de Vlaggetjesdag Cup-wisseltrofee.

De activiteiten vinden plaats in de tweede binnenhaven van Scheveningen. De hele dag door zijn er optredens van artiesten als Luminize, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé. Maar ook voor de Scheveningse tradities en cultuur is er alle aandacht. Zo zijn er veel demonstraties van oud-Hollandse ambachten te zien.

Op Scheveningen zijn ook oude stoomapparaten te bewonderen. Onder andere tractoren, waterpompen, melkmachines, houtzagers en een graanmolenaandrijver zijn werkend te zien. Voor de kleintjes worden er oud-Hollandse kinderspelen georganiseerd.

Vlootschouw

Een tiental grote kotters en enkele (ex-)visserij schepen verlaten om precies 13.00 uur de Scheveningse haven. Al de deelnemende schepen varen voor de boulevard langs. Op het duin bij de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht op het schouwspel. Aan boord van het vlaggenschip bepaald een jury welk schip in de prijzen valt en wordt geëerd met wimpels en certificaten.

Verder krijgt Gospel aan de Haven een vervolg, na het succes van vorig jaar. Op zondag treedt de bekende Black Gospel Groep G-roots op. Vanaf 13.00 uur gaat de groep samen met de aanwezigen diverse bekende gospelliederen zingen. Het hele programma van Vlaggetjesdag 2019 is hier te vinden.

LEES OOK:

Deel dit artikel: